НОВИНИ

Ограничения на движението и пътни ремонти в последния от серията почивни дни

В последния от серията почивни дни за Великден - специални мерки за безопасно движение по основните пътища в страната заради очаквания засилен трафик. Какви са предвидените мерки - вижте от прякото включване на Иво Никодимов.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
12:16, 29.04.2019
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

От 14 до 20 часа днес се ограничава движението на камиони над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените отсечки.

За улеснение на трафика, до утре сутрин, в ремонтираните участъци на АМ "Хемус" и "Тракия" ще работят по две ленти за София и една за Бургас и Варна. Осигурени са и алтернативни маршрути.

Експертите съветват да се предвиди повече време за придвижване, да се кара със съобразена скорост и да не се използват аварийните ленти на магистралите за изпреварване.

Гл. инспектор Илия Георгиев - "Пътна полиция" ГДНП: Припомням на всички водачи на товарни автомобили, че от 14 до 22 ч. е валидна забраната за движение по главни пътища и автомагистрали за товарни автомобили нас 12 т. Съвместно с АПИ има създадена временна организация на движението по автомагистралите. Призовавам всички водачи да спазват тези ограничения, да спазват правилата, защото имаме констатирани случаи и на водачи, които нарушават забраната за движение по аварийната лента. Около 10 такива случая има.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Всички гишета на Кулата работят, трафикът е нормален
Всички гишета на "Кулата" работят, трафикът е нормален
Стотици миряни се включиха в шествие с чудотворната икона от Бачковския манастир
Стотици миряни се включиха в шествие с чудотворната икона от Бачковския манастир