НОВИНИ

Без тапи на "Дунав мост" след новото разширение

На Граничния пункт "Дунав мост" при Русе за Великден у нас са влезли близо 10 000 автомобила и 600 автобуса с румънски туристи. Трафикът е бил най-интензивен първите два почивни дни.

bnt avatar logo
от Виолета Никифорова
08:24, 29.04.2019 (обновена)
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

След влизането в действие на Източното разширение на пункт "Дунав мост" вече е въведена и нова организация на работа, уточняват от русенската митница. Товарните камиони се отделят от леките автомобили и се обработват паралелно и независимо едни от други, като за целта има обособени по 4 гишета.

Венелин Стоянов-началник на „Пътни такси и разрешителни режими" - Агенция „Митници"- Дунав мост: Със създадената нова организация успяхме да разделим трафика от влизащи автомобили на два основни потока.

Обработката на документите вече е сведена до 2-3 минути за разлика отпреди-отчитат от митницата. Облекчението се дължи на новите 4 кантара, изградени на Източното разширение на граничния пункт.

Венелин Стоянов-началник на „Пътни такси и разрешителни режими"-Агенция „Митници"-Дунав мост: На старото трасе разполагахме само с две измервателни устройства, които не работеха в динамичен режим, при констатирано претоварване се налагаше повторно измерване, което увеличаваше времето за обработка.

Консулството на Румъния у нас е предупредило граничните и митнически власти, че голямото завръщане на хилядите румънски туристи обратно в родината им ще бъде следобед на първи и в нощта срещу втори май.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Меркел и Макрон са домакини на Среща на върха за Западните Балкани
Меркел и Макрон са домакини на Среща на върха за Западните Балкани
Голямото прибиране: Очакват ли се задръствания на Кулата?
Голямото прибиране: Очакват ли се задръствания на "Кулата"?