НОВИНИ

В село Черниче засадиха 130 фиданки от Дървото на Юда

Жителите на село Черниче засадиха 130 фиданки от вида див рожков, известен като Дървото на Юда. Според една от легендите, именно на такова дърво се е обесил Юда Искариотски, след като предал Спасителя. В селото вече има засадени и 600 рози.

bnt avatar logo
от Десислава Малинова
07:46, 29.04.2019
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Идеята за облагородяването и озеленяването на централната улица в селото дошла преди четири месеца на Богоявление.

Георги Стефанов, кмет на село Черниче: Решихме да направим централната улица "Георги Димитров". Така, както го помнят нашите баби и дядовци , родители. Да ги върнем малко в онези времена, и да се почувстват и те отново млади.

Сега хората от Черниче полагат големи грижи за посадените дръвчета и рози.

Смилен Смиленов: Кой как се прибере от работа, кметът звъни на този, на другия, прибираме се, почваме и се работи. То ни доставя удоволствие. И дано има много последователи и след нас така, както ние правим.
Теменужка Костевска: Включват се доста хора, но благодарение всичко ни се прави на кмета. Кметът ни е млад човек, иска всичко да е красиво, всичко да е хубаво и затова селото си е хубаво, и хората живеят нормално и спокойно всички тука.

Жителите на село Черниче с нетърпение очакват дърветата, които са засадили, да станат големи.

Това е поредната инициатива на жителите на Черниче, как да възродят селото. Само преди месец - на 3 март, на входа и изхода на селото бяха поставени големи пилони с българския трибагреник, а на върха - символа на християнската вяра.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Закон ще гарантира качеството и цената на българската маслодайна роза
Закон ще гарантира качеството и цената на българската маслодайна роза
Спомен за Милан Кузов
Спомен за Милан Кузов