НОВИНИ

Финансист: Не харчете повече от 10% от месечния си доход за пътуване по празници

Малко под 100 лева. Толкова струва тази година Великденската трапеза на четиричленно семейство. Това бяха прогнозните данни на Системата за агропазарна информация. Според очакванията най-големи са били харчовете на жителите на Русе и София, най-малки - тези от Варна и Пловдив. Оправдаха ли се очакванията и защо на всеки празник харчим повече, отколкото можем да си позволим - вижте отговорите от финансиста Стойне Василев и психолога Росица Йорданова, които бяха гости в Сутрешния блок на БНТ.

bnt avatar logo
от БНТ
09:04, 29.04.2019
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
Стойне Василев, финансист: Моите наблюдения са, че разходите за празника са по-високи от 100 лв, те не са свързани само с хранителните продукти, но и с пътувания, с допълнителни подробности.

Финансистът съветва да направим правилен разчет на доходите си и да не надхвърляме бюджетния си праг с покупки специално за празника.

Стойне Василев, финансист: Около 350 000 българи отиват в чужбина за празника и харчат там парите си. Това според мен е добра тенденция, че все повече българи могат да пътуват и да разгледат други страни, тяхната култура. Моят съвет е такива разходи да не са повече от 10% от месечните доходи.

Хората се впускат във все повече инвестиции, това в своя корен има способност за емоционално развитие, обясни психологът.

Росица Йорданова, психолог: Много важно е как се възпитава духовната ценност и ако това е измеримо с покупките, не влизаме ли в капана на материализма?

Вижте целия разговор във видеото!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отмениха полицейския час в източната част на Шри Ланка
Отмениха полицейския час в източната част на Шри Ланка
 Меркел и Макрон са домакини на Среща на върха за Западните Балкани
Меркел и Макрон са домакини на Среща на върха за Западните Балкани