САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

АБВ са готови да положат усилия за стабилно управление

От АБВ поискаха преглед на цялостното споразумение за управлението. Според тях приоритетни за България през следващите месеци трябва да бъдат въпросите, свързани със сигурността и външната политика.

Надежда Василева
от Надежда Василева
17:15, 16.01.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Вицепремиерът Ивайло Калфин заяви, че има значим нов фактор и това е променената обстановка около България, свързана с бежанската криза и напрежението в Близкия изток. Сред важните въпроси са и продължаването на реформата в съдебната система и борбата с корупцията.

АБВ настояват и за очертаване на цялостния резултат от здравната реформа. От партията посочиха, че управлението трябва да изпълнява приоритетите на всички формации, които участват в него и че техните позиции не са свързани с извиване на ръце, а със спазване на договореностите.

Ивайло Калфин - вицепремиер и министър на труда и социалната политика: В тази ситуация допълнително дестабилизиране на страната с тънки партийни сметки не би било добро. Но не би било добро и едно задължително поддържане на управление, което не дава резултат. Така че ние сме готови да положим допълнително сили за оздравяване, стабилизиране, увеличаване на доверието на гражданите в институциите и управлението. Ако не можем да постигнем съгласие по това нещо, тогава надали ще сме ние причината за да се стигне до дестабилизация с предсрочни избори.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
БСП: Правителството заслужава категоричен вот на недоверие за здравната политика
БСП: Правителството заслужава категоричен вот на недоверие за здравната политика
Новините в 100 секунди
Новините в 100 секунди