НОВИНИ

Air France ще изпълни 80 % от полетите, предвидени за утре

Френската авиокомпания Air France предвижда да изпълни 80 % от полетите, предвидени за утре - третия ден от стачката на пилотите, съвпадаща с началото на Европейското първенство по футбол, на което страната е домакин.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
16:11, 12.06.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:34 мин.
По света
air france изпълни полетите предвидени

Ще бъдат изпълнени над 85 на сто от дългите и късите полети, както и над 70 процента от средните и от онези до летище Роаси-Шарл де Гол в Париж. В същото време Ер Франс предупреди, че са възможни анулирания и забавяния на полети в последната минута.

Днес въздушният превозвач ще изпълни 77 на сто от предвидените полети. Според ръководството на Ер Франс стачкуват 27 процента от пилотите на компанията.

Засега е предвидено стачното движение да продължи до вторник вечерта. Преговорите между ръководството на Ер Франс и синдикатите, които настояват за запазване на работните места и възнагражденията на пилотите, не дадоха резултат тази седмица. Профсъюзите недоволстват от липсата на конкретни ангажименти от страна на компанията.

Франция е обхваната от повече от три месеца от протести срещу трудовата реформа, която социалистическото правителство иска да прокара. Това предизвика опасения, че футболният шампионат може да бъде нарушен.

Стачките на машинистите на влаковете и на боклукчиите в Париж обаче не причиниха сериозни затруднения на първенството. Нов национален протест срещу трудовата реформа е свикан във френската столица във вторник.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
5 ранени при експлозия на самоделно взривно устройство на летището на Шанхай
5 ранени при експлозия на самоделно взривно устройство на летището на Шанхай
Визовият режим няма да отпадне на 1 юли, призна турският министър за ЕС
Визовият режим няма да отпадне на 1 юли, призна турският министър за ЕС