НОВИНИ

Заловиха змията беглец от магазин в Пловдив

Избягала от зоомагазин боа стресна пловдивчани в голям търговски комплекс в центъра на Пловдив днес. Сигналът беше подаден в 11.30 ч, а районът около помещението веднага беше отцепен от полицията. Малко преди 21 ч змията беше уловена от собственика си.

bnt avatar logo
от БНТ
22:02, 05.02.2019
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Според очевидци, змията успяла да счупи терариума и се прехвърлила на окачения таван.

Илина Георгиева: В този коридор се вмъкна, защото опашката й беше виснала надолу и видяхме, че е в онзи коридор до тоалетната , и докато се опитвам да я снимам, тя избяга.

В издирването на влечугото се включиха полицаи и пожарникари, които отцепиха района около зоомагазина. Малко пред 21 ч, змията беше заловена от собственика си.

Иво Катрафилов-собственик на змията: Улових я с ръце, не е опасно животно. Не е толкова голяма, колкото я представиха в новините. Тя е около 2 м. Това е лично наше животно, което два дена инцидентно е тук, вкъщи имаме малко ремонти и от дефектна кутия, в обедната почивка се е измъкнала.

Избягалата змия, регистрирана в регионалната екоинспекция, е жълта анаконда от семейството на боата. Според специалистите тя не е опасна за хората.

Стефан Шилев-директор на РИОСВ-Пловдив: Тя е регистрирана при нас през 2013 г. на друг собственик, човекът който я притежава, декларира, че преди три дена я е получил и тъй като има 14-дневен срок за пререгистрация това щял да го направи в законовоопределения срок.

Управителният съвет на търговския център е взел решение договорът със собственика на змията да бъде прекратен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Референдум: Корупция и ТЕЛК - може ли новите правила да поправят системата
"Референдум": Корупция и ТЕЛК - може ли новите правила да поправят системата
От 9 февруари: Въвеждат нови правила в аптеките срещу фалшивите лекарства
От 9 февруари: Въвеждат нови правила в аптеките срещу фалшивите лекарства