НОВИНИ

Николина Ангелкова отговори на обвиненията на БСП за концесиите на плажовете

Министерство на туризма е длъжно да обезпечи стопанисването на плажовете през 2017 година, чиито договори са изтекли. Към момента става въпрос за 34 плажа, обясни министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова.

bnt avatar logo
от БНТ
08:47, 10.01.2017
Чете се за: 00:40 мин.
У нас
Николина Ангелкова, министър на туризма в оставка: Стартирани са 8 концесии още в началото на ноември месец като процедурите по тях са към финала. Стартирана е подготовката на още 6 концесии, които ще бъдат довършвани в служебния кабинет. Останалите процедури са под наем. Изключение правят плажовете "Слънчев бряг-север" и "Несебър-юг", които са под наем, но там има отказ от доброволно предаване на действащите концесионери. Обявена е процедура за отдаване под наем под условие, за да може след приключване на съдебните процедури да има легитимен стопанин на плажа.

По повод сигнали на БСП за нарушения в процедурата по концесията на плажовете Ангелокова попита: БСП адвокатстват ли на бъдещите участници в търга и с какъв интерес? Има ли икономически интерес и оказва ли се политически натиск върху администрацията и върху работата на междуведомствената комисия? И изземва ли БСП функциите на съда, за да отсъжда предварително и да взема страна? И да адвокатства ли на участниците против държавния интерес?

Интересът на държавата и на Министерството на туризма е максимално да се гарантира протичането на сезон 2017 година. Процедурата по отдаването на концесия на плажовете с изтекли договори изисква време и тя ще бъде продължена от служебния министър, уточни Ангелкова.


Гледайте целия разговор с Николина Ангелкова във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Очаква ни тежка ситуация в Югоизточна България, ако времето рязко се промени
Очаква ни тежка ситуация в Югоизточна България, ако времето рязко се промени
Атанас Зафиров: Дават се плажове на концесия в условия на непрозрачност
Атанас Зафиров: Дават се плажове на концесия в условия на непрозрачност