НОВИНИ

Антон Кутев: И сега държавата може да осигури безплатно здравеопазване

В студиото на "Още от деня" Антон Кутев, член на Националния съвет на БСП заяви, че през последните 26 години левицата много пъти е променяла много коренно посоките и лицата, с които работи. По думите му, БСП е правила много големи промени в историята си. "Това не знам дали е историческа промяна, защото по-важното за мен не са лицата. Но по отношение на лицата, на хората промяната е очевидна, тя е положителна и това се оценява", уточни Кутев.

bnt avatar logo
от БНТ
19:04, 13.02.2017
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Според Антон Кутев, всичко зависи как ще се представи БСП на изборите и при едно добро представяне знаем, че победителите никога не ги съдят. А освен това, БСП може да преодолява тези неща. Никога не сме били егоистична партия и никога не се е харесвало поставянето на личното пред общото, каза той.

Антон Кутев, БСП: Няма никакъв смисъл някой да стига до властта, ако не е готов не просто да изпълнява обещанията си, а при ситуацията, в която се намираме трябва да си готов да променяш държавата, и то в много кратки срокове. Аз не вярвам, че има български политик, който да мисли, че в близките 10 години ще има правителство, което да изкара мандата си. Убеден съм, че парламентите ще бъдат доста малотрайни и няма да има 4-годишни мандати. Едно правителство има смисъл да дойде на власт, само ако е готово в първите 2-3 месеца да започне онези генерални промени, не казвам реформи. Онези големи промени, които обществото очаква. Ние сме ги набелязали ясно и сме единствените, които говорим за това, свързано с можем ли - дали са обещания или лъжи.

Антон Кутев коментира и идеята дали наистина може да се направи безплатно здравеопазването за всички здравноосигурени, както го имаше в България преди 40-50 години. Той изрази увереност, че и сега държавата може да го направи. "Не знам дали може да го направи за 1-2 години или може би трябва по-дълъг период, за да бъде реализирано, но че крачките трябва да се започнат веднага - това е безспорно", каза още Кутев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Награда на херцога на Единбург – България дава нови възможности на наши ученици
Награда на херцога на Единбург – България дава нови възможности на наши ученици
Намаляват случаите на кариес при децата в най-ранна детска възраст
Намаляват случаите на кариес при децата в най-ранна детска възраст