НОВИНИ

Апелативният съд остави в ареста, мъжът причинил катастрофата на бул. "Руски"

Апелативният съд в Пловдив отмени решението на Окръжния съд и остави в ареста 26-годишният Любомир Трайков, който причини тежка катастрофа с трима загинали на 18-ти ноември в Пловдив.

bnt avatar logo
от Росица Колева
11:34, 29.11.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Съдът отчете факта, че в събота е настъпила смъртта и на третата жертва от кървавия инцидент, което завиши обществената опасност на престъплението. Взети бяха под внимание и превишената скорост, с която е карал обвиняемият, както и употребения от него алкохол. Марката на съда е окончателна.

В залата стана ясно, че прокуратурата ще внесе ново обвинение срещу Трайков за непредумишлено причиняване на смърт на трима души. Това може да повлияе при определяне на наказанието, за което се предвиждат до 15 години затвор. По данни от компютъра на колата на Трайков стана ясно, че по време на катастрофата той е карал с 94 км в час.

Общественият натиск срещу решението на Окръжен съд беше силен. Междувременно семейството на водача, което е заможно, оказа помощ на вдовицата на един от загиналите. Първоначално тя прие, но после, подложена на силна критика, отказа помощта и върна сумата.

Шестима приятели на водача, са дали кръв за момичето, което почина в събота. Самият Любомир Трайков каза пред съда, че съзнава тежестта на престъплението си и искрено съжалява за него.

След като полицаят му сложи белезниците, залата избухна в ръкопляскания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Със скандал започна приемането на бюджета на НЗОК в бюджетна комисия
Със скандал започна приемането на бюджета на НЗОК в бюджетна комисия
Георги Костов: МВР не се притеснява от проверката на прокуратурата
Георги Костов: МВР не се притеснява от проверката на прокуратурата