НОВИНИ

Отвори врати нов диагностично-консултативен блок за сърдечноболни деца

Нов диагностично-консултативен блок за сърдечноболни деца отвори врати в Трета Градска болница. За ремонта на сградата са отпуснати 448 хиляди лева от Министерството на здравеопазването.

Мина Петрова
от Мина Петрова
11:18, 29.11.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Двуетажният корпус се състои от 6 амбулаторни кабинета, приемна за малките пациенти, майчина стая за повиване на бебета, както и още 5 лекарски кабинета. Клиниката по детска кардиология и отделението по хирургия на вродените сърдечни малформации са единствените структури в страната, в които се осъществява цялостна диагностика и оперативно лечение на деца с вродени и придобити сърдечни заболявания. Новият блок позволява по-спокойно лечение за деца, разделяйки ги от възрастните пациенти в болницата.

Доц. Анна Кънева, началник на отделението по детска кардиология: "Обгрижването на децата ще бъде на много по-добро ниво. Във всеки случай няма да има това струпване, няма да има това смесване на потоците, което много ни пречеше."
Данче Петрова, майка на сърдечноболно дете, лекувано в НКБ: "Прекрасно нещо. Можем да кажем една от най-добрите болници по света. "
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нов график за движение на влаковете
Нов график за движение на влаковете
Сърбия се кани да строи ограда по границите си
Сърбия се кани да строи ограда по границите си