НОВИНИ

Априлци се превърна в столица на сланината и греяната ракия

Китното балканско градче Априлци се превърна за шести път в столица на греяната ракия и сланината. В навечерието на Местни заговезни любители на силното питие и на блажното мезе демонстрираха различните тънкости при приготвянето им.

bnt avatar logo
от БНТ
22:38, 05.03.2016
Чете се за: 00:24 мин.
Още

Сланината и ракията са на трапезата на всеки уважаващ себе си балканджия, без значение дали е делник или празник, казват хората от планината.

А в Априлци те са на особена почит, затова и са им отредели специален ден. Добрата ракия и хубавото мезе винаги са повод за добро настроение, споделиха с нас българи, пропътували стотици километри от всички краища на страната, за да се съберат около трапезата.

Колкото до закона за вредните храни, сред които попадат ракията и сланината, местните имат своя теория - произведените в Балкана ракия и сланина са здравословни за всички, които консумират с удоволствие. Гостите на празника дегустираха ястията и питиетата на професионалисти и любители. Компетентно жури пък оцени най-добрите участниците в празника на ракията и сланината.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Словашкият премиер печели трети мандат
Словашкият премиер печели трети мандат
Лимузини на съветския елит излязоха от гаража на Кремъл
Лимузини на съветския елит излязоха от гаража на Кремъл