НОВИНИ

Автомобили стоят с години на паркинга на Терминал 2 на Летище "София"

Автомобили стоят с години на паркинга на Терминал 2 на Летище София. Много хора оставят колите си там, когато пътуват в чужбина и си ги прибират след няколко месеца. Собствениците дори не заплащат цялата сума за престоя, защото се възползват от тарифата за загубен талон за паркинга, която е 100 лв. Вижте повече в прякото включване на Карина Караньотова.

БНТ2-София
от БНТ2-София Карина Караньотова
19:35, 14.12.2017
5645
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Стар ситроен гние с години на паркинга на Терминал 2. Освен , че заема парко място, изоставената кола не е приятна гледка за заминаващите и пристигащите на летище София.

Освен по прахта и спадналите гуми, откриваме кои автомобили преседяват на летище София с години и по изтеклата гражданска отговорност.

Десетки са колите, които са тук поне от няколко месеца. Цената за паркинг за 6 дни е 75лв, като след 6-тия тарифата е по 5 лв. за всеки следващ. Така за 20 дни трябва да платите около 100 лв. 100 лв обаче ще платите и ако автомобилът ви стои тук от година, защото такава е цената за изгубен талон за паркинга.

Пътуващите знаят за цената на изгубено талонче и когато им се налага да оставят колата си за дълго, се възползват от евтиния паркинг на аерогарата. От пресцентъра на летището обясниха, че в най-скоро време ще имат нова система за таксуване и ще се знае точно кой кога влиза и излиза. Те са категорични и че няма място за притеснение от гледна точка на сигурността и изоставените коли не предствляват заплаха.

Живко Георгиев Аз се връщам примерно от Щатите, там няма как да стои кола изоставена, на 3- 4 дена се вдига.

И при нас има акции по премахване на зарязаните коли, казаха от летището. Служител на гранична полиция поясни, че те се проверяват и за взривни устройства.

Все пак има и автомобил-рекордьор, стоял на паркинга цели 5 години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спорове между БСП и ГЕРБ при второто четене на антикорупционния закон
Спорове между БСП и ГЕРБ при второто четене на антикорупционния закон
Евростат: Българите дават най-много пари за интернет и телефон
Евростат: Българите дават най-много пари за интернет и телефон