НОВИНИ

БЧК награди 17 деца за творчество

17 деца със специални образователни потребности бяха отличени днес на Националния конкурс за стипендии за творческо развитие, организиран от Българския червен кръст. Церемонията в Националната художествена академия беше със специалното участие на победителката от българското издание на "Детската Евровизия" Габриела Йорданова.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова оператор Любомир Станоев
19:59, 17.01.2016
Чете се за: 00:39 мин.
Още

Изключително заплетена история разказва картината на 9-годишния Ивайло. Вдъхновена от народните приказки, тя пресъздава усилията на една майка да има щастливо семейство - за каквото мечтае и Ивайло, който има само един родител.

Ивайло Радев - носител на Специална награда: Нейните деца не са могли да се оженят и е помолила на слънцето майката да я превърне в метла.

За пета година Фондът на Българския Червен кръст раздава стипендии на талантливи деца от цялата страна.

Мария Христова - председател на Български младежки Червен кръст: Децата със специални потребности всъщност не са бреме, а напротив - това са прекрасни млади хора, които имат талант, имат способности и трябва да бъдат чути, видени и поощрени.

В отличените произведения децата изразяват своето усещане за света - така, както го познават.

Велислава Ренова - носител на награда: Моята картина представлява любовта, която е свързана с музиката, изразява обич, любов, вълнение и хармония.
Греди Асса - художник: Винаги съм се замислял как може едно дете да претвори едно нещо, което ние възрастните не можем даже да си го помислим.

Церемонията завърши с изпълнение на победителката от българското издание на Детската Евровизия Габриела.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сняг затрупа Южна България
Сняг затрупа Южна България
Радост вместо беди
Радост вместо беди