НОВИНИ

Бербатов: Славата и парите са нещата, с които хората се справят най-трудно

"По моя начин" - така се казва автобиографичната книга на Димитър Бербатов. 20 години след активна кариера на терена, един от най-успешните български играчи - и в национален, и в световен план, се готви за нов етап от живота си. За амбициите, славата, тежките битки и силата да гледаш само напред - вижте гостуването на Димитър Бербатов в студиото на "Панорама"!

bnt avatar logo
от БНТ
22:11, 23.11.2018
Чете се за: 01:25 мин.
У нас
Димитър Бербатов: През годините много хора са се опитвали да ми дават съвети, без никой да ги е търсил. Аз живея по моя начин - така, както си представям нещата и както ме е водила интуицията, затова после съм се сърдил само на себе си, а не на други хора.

На въпроса с какво смята да се занимава след приключването на кариерата си като активен футболист, Бербатов заяви, че има различни интереси, не само към футбола.

Димитър Бербатов: Имам моите си мечти, добре анализирам играта, може да съм добър мениджър, треньор, ще разберем тепърва. Ще се опитам, ако се стигне до ролята на мениджър или треньор, да предам с думи нещата които съм си представял, които съм правил.

Относно публичният образ на чувствителен човек, който приема емоционално различните ситуации, Бербатов заяви, че ако това е чувствителност, то винаги му е помагало да се справя в трудни ситуации.

Димитър Бербатов: Аз съм доста агресивен, хората грешно разбират някой път нещата.

Относно тежестта на славата, футболната звезда коментира, че в началото на неговата кариера ситуацията е била различна, но с навлизането и влиянието на социалните мрежи, популярните личности трябва да се адаптират към новата среда.

Димитър Бербатов: На моменти в днешно време съчувствам на футболистите - в интернет могат да прочетат всякакви глупости за себе си, които им играят върху психиката. Славата и парите са нещата, с които хората се справят най-трудно, имал съм много ситуации, в които съм видял това и съм убеден, че е така. Аз се справих със славата благодарение на близките ми хора и разбира се, на самия мен, защото от ранна възраст съм свикнал да се справям сам.

Бербатов посъветва дори тези, които не се интересуват от футбол, но имат цели и амбиции за бъдещето си, да прочетат биографията му.

Димитър Бербатов: Спомням си Сър Алекс Фъргюсън - когато влизах в офиса му, на бюрото му имаше книги с биографиите на различни хора, извън футбола - Наполеон например, но въпреки че бяха извън спорта, те му служеха да ръководи собствената си армия в отбора.

А какъв точно е "неговият начин" - ето отговора:

Димитър Бербатов: Моят начин е описан в книгата и читателите ще разберат кой е той, ако я прочетат, казано е накрая.

Вярва ли Бербатов, че нещо в България може да се промени към по-добро, по "нашия си начин":

Димитър Бербатов: Аз съм тук и се опитвам да дам пример - звучи като клише, но е така. Всичко може да се случи - дори по трудния начин и се надявам в България да има повече успешни хора.

Вижте целия разговор във видеото!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
До края на мандата на настоящата ЕК България може да бъде приета в Шенген
До края на мандата на настоящата ЕК България може да бъде приета в Шенген
Записки по българските протести
Записки по българските протести