НОВИНИ

Без букети на 15 септември в Пловдив в полза на благотворителна кауза

Шест училища в Пловдив с обща акция в първия учебен ден. Децата няма да подарят букети на преподавателите си. Вместо това предвидените средства ще дарят за благотворителна кауза. Кампанията е в полза на 23-годишния Николай Павлов, който се бори с левкемия.

bnt avatar logo
от Н. Ангелова
15:06, 15.09.2016
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

В училище „Душо Хаджидеков" каузата подкрепиха както родителите, така и учители. Мотото на кампанията е - Подари живот на Ники вместо цвете на първия учебен ден. Първокласничката Маги и майка й Надежда искат Ники да има нов шанс да сбъдне най-голямата си мечта.

Надежда Йовчева - родител: Нека да има възможност да я реализира, да си има семейство, пожелавам му от все сърце да се оправи.

Маргарита Йовчева - ученичка в първи клас: Трябва да помагаме на болните деца, защото всички трябва да сме здрави.

Теодора Станева - родител: Букетът също е уважение към учителя, към всеки един, но така учим на пример децата ни да се включват в такива благородни каузи.

Стоянка Каръкова - преподавател: Почти всички мои учители отправихме призив към нашите родители да изпратят дечицата си днес без букети в името на това да разберат децата, че най-ценното е здравето и живота и да вървят по стъпките на нашия патрон Душо Хаджидеков, който преди всичко е дарител.

Иван Антонов - родител: Трябва да направи всеки човек добро.

Георги Стефанов - директор на ОУ "Душо Хаджидеков": Това е нещото, което ги прави хора, да чувстваме чуждата бола, да откликваме на чуждата болка, това е чувството, което ние се опитваме да съхраним и да развиваме.

За лечението на Ники са необходими още 20 хиляди лева. Всички са убедени, че голяма част от тях ще бъдат събрани на първи учебен ден.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Непълнолетен предизвика верижна катастрофа във Велико Търново
Непълнолетен предизвика верижна катастрофа във Велико Търново
ЕК: Разполагаме със средства за подкрепа на България в опазван на границите
ЕК: Разполагаме със средства за подкрепа на България в опазван на границите