НОВИНИ

​Над 700 хиляди ученици влизат в класните стаи

Над 719 хиляди ученици влизат в класните стаи от днес. Новата учебна година започва с нов закон и с нови учебни програми за първокласниците и петокласниците. Как протича първият учебен ден в Русе вижте в прякото включване на Ива Колева.

bnt avatar logo
от Ива Колева
13:15, 15.09.2016
Чете се за: 00:28 мин.
Още

66 611 са първокласниците у нас. Те ще учат по нова програма, но със стар буквар. Редът на буквите е разменен, а учителите сами ще решават дали да преподават азбуката по новия ред или както досега. За първи път тази година най-малките ще получават само качествени оценки. До четвърти клас никой няма да повтаря годината, а децата, които не се справят, ще учат допълнително и през лятото.

Петокласниците също ще учат по нова програма. Нов учебник има обаче само по история, а по останалите предмети за новата програма ще се използват старите книги - от класовете, в които досега се е изучавал новия материал.

Голямо предизвикателство очаква и седмокласниците. Освен че ще трупат знания за изпитите за елитните гимназии, ще трябва да наваксат материал за 120 учебни часа в рамките на 34. Как ще става това зависи от решението на всяко училище.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първи урок по безопасност в столичното 145-о ОУ
Първи урок по безопасност в столичното 145-о ОУ
АБВ издигат Ивайло Калфин за кандидат-президент
АБВ издигат Ивайло Калфин за кандидат-президент