НОВИНИ

Бездомна жена от Елена живее сама на студа

Психично болна жена от Елена живее от два месеца в крайно мизерни условия - домът й е порутена и изоставена барака, няма отопление, храна и вода. За това сигнализираха десетки зрители. 53-годишната Кина Димитрова е оставена на произвола на съдбата, тъй като близките й отказват да се грижат за нея. Хората от града й помагат с каквото могат, но според тях трябва да се намери трайно решение.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
12:24, 01.02.2016
Чете се за: 01:06 мин.
У нас

На улица „Иван Момчилков" 106 в Елена, има една изоставена къща и порутена до нея постройка. Място, превърнало се през последните два месеца в дом на 53-годишната Кина. Откриваме я на студено, свита сред разхвърлени дрехи и парцали.

Кина Димитрова
„Въпрос: Защо живееш тук? - Ами къде?! Въпрос: Сега цяла седмица беше -20 градуса, как се живее тук? - Тук лошо се живее..Въпрос: Как оцеля? - Само аз си знам".

Жената има семейство и три пълнолетни деца, които живеят в сливенското село Божевци. С тях спряла да поддържа контакт, тъй като се омъжила в Елена. Наскоро обаче вторият й съпруг починал и тя останала сама.

Дилян Млъзев - кмет на община Елена
„И всъщност от тогава започнаха нейните мъки и проблеми. Те живееха в апартамент, наследствен от майката на човека, с когото живееше и след смъртта му законните наследници заключват апартамента и тя остава без дом."

В началото на лятото Кина е откарана и настанена в държавната психиатрична болница в село Церова кория. След проведено лечение обаче тя е освободена и се озовала отново в тази порутена къща. Оказва се, че жената не може да бъде приета втори път в държавната психиатрична болница, тъй като капацитетът е запълнен. Така от началото на октомври Кина е на улицата и съдбата й трогва съседите.

Даниел Петров
„Хората й помагат с каквото могат, с хляб, пари това е. Боса, гола, няма нищо"

Мария Стефанова
„Юрганът си дадох, всяка сутрин моя мъж й носи кафе, на обед й давам ядене, супа, това-онова топличко, обаче то студеното си е студено"

Дилян Млъзев - кмет на община Елена
„Успяхме да намерим наистина временно решение, с помощта на център „Мария" Горна Оряховица и дирекция социално подпомагане, в крайна сметка жената ще бъде настанена в център за временно настаняване към Евангелска църква в Горна Оряховица"

Всички разходи по нейния престой в центъра ще бъдат поети от община Елена.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близо 19 милиона лева е бюджетът на Община Банско
Близо 19 милиона лева е бюджетът на Община Банско
Един ден на ски може да е по-евтин от филм в мола
Един ден на ски може да е по-евтин от филм в мола