НОВИНИ

Бездомни в градинката пред блок в „Младост“

Жители на столичният квартал „Младост 3“ се оплакват, че в градинката пред блок 317 са се настанили бездомници. Те искат хората да бъдат подслонени и молят институциите за съдействие.

Цветелина Борисова
от Цветелина Борисова
19:25, 16.09.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

От няколко дни Спас Стойлков нощува на матрак под открито небе в зелените площи пред блок 317. Разказва, че до преди няколко години е бил готвач и е живеел в апартамента на майка си. Сега обаче времената са други.

Спас Стойлков
"С един приятел Любо, той е на 65, живееме заедно тука. Няма къде. Той беще в апартамент. Брат му му продаде апартамента и останахме е така на улицата. Ходихме в "Красна поляна". Но честно да ви кажа "Факултета" не е за мене."

Хората от квартала обаче също недоволстват. Те разказват, че всяка вечер бездомниците вдигат шум и носят алкохол в бивака си.

Николай Пенчев
"Лично аз ги видях как един пикаеше тука. Това на нищо не прилича. Ето го мойто внуче. Вижте го то стои тука. И не смее да слезе долу, защото няма къде да играе. Това е една от малкото градинки в "Младост 3"."
Проф. Марин Генев
"Картината е трагична, да видиш в 21-ви век хора да живеят като аборигени в естествена природна, среда без покрив?"

Сигнализирахме Столичната община за проблема на хората от 317-и блок в "Младост". Общинската администрация проверява случая.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Украйна получи парите от МВФ и се надява на още един транш тази година
Украйна получи парите от МВФ и се надява на още един транш тази година
Бъчварова: Напрежението в Овча купелне е провокирано от жители на квартала
Бъчварова: Напрежението в "Овча купел"не е провокирано от жители на квартала