Бежанци, ибягали от центъра в Харманли, бяха задържани край границата с Румъния

Двама иракски граждани, избягали от бежанския център в Харманли са задържани в село Рогозина, Генералтошевско, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Добрич.

от БТА
13:42, 04.01.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
бежанци ибягали центъра харманли бяха задържани границата румъния

Около 18,30 часа на 2 януари жител на с. Рогозина е подал в полицията сигнал, че двама непознати мъже, които не говорят български език, са потърсили подслон в жилището му. Чужденците разговаряли на английски език и търсели границата с Румъния, за да я преминат. Изпратеният на място полицейски екип е задържал А.М. (25 г.) и М.А. (20 г.) Двамата са иракски граждани.
Проверката е установила, че те са избягали от бежанския център в град Харманли. Имали са намерение да напуснат страната и да преминат в Румъния.

Срещу двамата мигранти са образувани незабавни полицейски производства.

Областната дирекция на МВР изказва своята благодарност към 30-годишния жител на с. Рогозина, благодарение на когото своевременно е пресечен опитът за нелегално преминаване на държавната граница и са задържани извършителите. Оттам апелират при всяко съмнение гражданите да търсят съдействието на органите на реда на тел. 112 или в най-близкото полицейско управление.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Фолти Тауърс е любимият комедиен сериал на британските комици
"Фолти Тауърс" е любимият комедиен сериал на британските комици
Петима нелегални мигранти бяха заловени в Сърбия, укрити в български камион
Петима нелегални мигранти бяха заловени в Сърбия, укрити в български камион