НОВИНИ

Безплатни тестове за ХИВ и хепатит в София и Благоевград на 19 май

На 19 май 2019 г. като част от Европейската седмица за тестване за ХИВ и хепатит, и във връзка с Международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН, в София и Благоевград ще проведат безплатни тестове.

безплатни тестове хив хепатит софия благоевград
bnt avatar logo
от БНТ
19:42, 18.05.2019
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

CheckPoint София ще разположи мобилна клиника за изследване за ХИВ и хепатит от 10 до 16 ч на езерото "Ариана". В Благоевград от 13 до 17 ч всеки ще може да се изследва в здравно-консултативния кабинет "Здраве без граници", който се намира на ул. Тодор Александров 45, офис 2.

Консултантите използват бързи тестове, като се взема само капка кръв от пръста. Няма ограничения за прием на храна и напитки преди изследването. Резултатите са готови след 15 минути.

Хората, чието изследване е отчело положителен резултат, ще бъдат насочени и подкрепени в последващите стъпки за уточняване на състоянието им.

ХИВ и хепатит са тихи инфекции, които могат да протекат безсимптомно. Докато ХИВ се предава основно по сексуален път, някои типове хепатит могат да се предадат при маникюр, зъболекар, при татуиране и др.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови улики и гореща следа в издирването на Стоян Зайков от Костенец
Нови улики и гореща следа в издирването на Стоян Зайков от Костенец
Правителствена криза в Австрия заради скандален видеозапис
Правителствена криза в Австрия заради скандален видеозапис