НОВИНИ

Бил Гейтс представи иновациите на 2019 г.

Основателят на Майкрософт Бил Гейтс представи последните иновации, които могат да променят бъдещето на човечеството. Той отбеляза подобрение в сръчността и координацията на роботите, което ще ги превърне в пълноценни домашни помощници. Също така, ще бъде оказвана персонализирана помощ от свободно разговарящи гласови асистенти, обучаващи се по принципа на невронните мрежи.

bnt avatar logo
от БГНЕС
15:18, 13.03.2019
Чете се за: 00:33 мин.
Още
бил гейтс представи иновациите 2019

В областта на здравеопазването Гейтс отбеляза създаването на чревна сонда под формата на таблетка, което би позволило изследването на организма дори при бебета без анестезия. Изследване на ДНК и РНК при бъдещите майки ще помогне за прогнозиране на риска от преждевременно раждане. Гейтс анонсира и създаването на индивидуални ваксини срещу рак и възможността да бъдат правени ЕКГ в домашни с помощта на „интелигентни“ часовници.

Майкрософт инвестира и в много проекти, свързани с околната среда, считайки ги за пробиви. Сред тях са разработка на тоалетни без канализация и създаване на бургери без говеждо месо. Учените планират изкуствено отглеждане на месо в лаборатории, а отпадъците в тоалетните ще се обработват веднага на място.

В индустриалната сфера ръководителят на Майкрософт обърна внимание на ядрена енергетика от ново поколение, която ще направи този енергиен източник по-евтин и по-безопасен. А въглеродният диоксид от атмосферата ще бъде извличан от специални инсталации, чрез които „уловеният” CO2 ще бъде използван в създаването на горива и строителни материали.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Общината се е спряла на два варианта за новите ограничители на Графа
Общината се е спряла на два варианта за новите ограничители на "Графа"
Започна изслушването на единствения кандидат за шеф на КФН
Започна изслушването на единствения кандидат за шеф на КФН