НОВИНИ

Билетите в София вероятно ще поскъпнат от 1 май

Билетите в София вероятно ще поскъпнат от 1 май, а не от 1 юни. Окончателното решение се очаква след заседанието на столичния общински съвет на 14 април.

bnt avatar logo
от БНТ
18:04, 04.04.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Транспортната комисия на Столична община одобри днес поскъпването на билетите за градския транспорт. Съветниците приеха наредбата с цената 1.60 лв, но не гласуваха доклада за икономическата рамка на столичния автотранспорт.

Любомир Христов, заместник-кмет “Транспорт и транспортни комуникации”
Билетът в целия свят не само в Европа е документ, който се използва от хората, които пътуват инцидентно в градския транспорт много рядко и съвсем случайно бих казал. Моята молба и към вас включително като представители на медиите да не се фокусираме върху билета, защото това е документ, който не би следвало да се използва от хората, които пътуват често. Ние, които използваме дългосрочно градския транспорт може да ползваме картите, които в момента се предлагат на гражданите и които водят до цена на пътуване от 50 до 80 ст. на пътуване.
Калоян Паргов, общински съветник от БСП
Никой не може да каже в тези 1.60 какво се включва. Т.е. един пътник какво плаща с тези лев и 60- разход за гориво, разход за климатична инсталация, разход за отопление, заплатите на персонала или какво? Т. е. как е изчислена тази цена. Всичко това, което се прави е с цел да се запълни дефицита в столичния автотранспорт.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Автомобил се блъсна в автобусна спирка в Браила и уби петима
Автомобил се блъсна в автобусна спирка в Браила и уби петима
Област Кюстендил без евросредства във ВиК сектора
Област Кюстендил без евросредства във ВиК сектора