НОВИНИ

Бивши служителки на следствието в Пловдив откраднали 200 хиляди лева

В края на съдебния процес срещу бившите счетоводителка и касиерка на следствието в града ще стане ясно как са изчезнали близо 200 хиляди лв от касата на пловдивската следствена служба. Според прокуратурата, чрез подправени документи двете жени са отклонявали парите, внасяни като парични гаранции.

bnt avatar logo
от Росица Колева
16:23, 18.04.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Бившата счетоводителка на следствието Златка Благоева и бившата касиерка Ивета Димитрова са подсъдими за длъжностно присвояване, продължило близо седем години. Според обвинението двете са подправяли подписи върху разходни касови ордери и така изтегляли парите от внесени гаранции по два пъти. Първия път възстановявали сумите на гражданите, а средствата от второто теглене прибирали за себе си. Пред съда и двете жени заявиха, че са невинни.

Снежана Почева, адвокат
„Да, има подпис на някои разходни касови ордери, но има и на други лица, които не са обвиняеми"

Схемата е действала от 2000-та до 2007-ма година, когато в окръжната следствена служба не е имало аналитична сметка, която веднага би уловила измамата.

Снежана Почева, адвокат
„Хората, които са отговаряли и е трябвало да упражняват контрол, явно тогава не са го направили и поради тази причина такъв дълъг период от време са се случвали разни неща"

Скандалното отклоняване на пари от сметките е установено години по-късно след финансов одит.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Безплатна детска млечна кухня в Кресна
Безплатна детска млечна кухня в Кресна
Здравко Здравков спечели надпреварата за главен  архитект
Здравко Здравков спечели надпреварата за главен архитект