НОВИНИ

Бизнес и управляващи заедно срещу проблема с управлението на отпадъци

Бизнесът и институциите се обединяват, за да се ограничи проблема с управлението на производствените отпадъци. Това стана ясно от проведения днес брифинг с представители на Столичната община, Министерството на околната среда и водите и един от големите производители на храни.

Светлозара Лазарова
от Светлозара Лазарова
18:34, 11.05.2016
Чете се за: 00:28 мин.
Оперативни програми

През новия програмен период 2014-а - 2020-а , оперативна програма "Околна среда" ще позволи на бизнеса още да намали количеството изхвърляните отпадъци.

Антон Пейчев - старши експерт в отдел Управление и контрол на масово разпространени отпадъци: "Предприятието по управление на дейности за опазване на околната среда периодично осъществява финансиране по индивидуални проекти."

Една от големите фирми за производство на хранителни продукти вече работи в сътрудничество с местната и изпълнителната власт. Само през изминалата година отпадъците са намалени с 16%, а останалите се рециклират на място.

Нели Ангелова - мениджър Корпоративни финанси: "Имаме 0 депонирани отпадъчни материали и всичко, което се произвежда в тази шоколадова фабрика в София, се рециклира. Всички заедно правим доброто на обществото."

Чрез редуцирането на отпадъчен материал може да се произвежда енергия за отопление и домакински цели, както и – да се намаляват емисиите от въглероден диоксид.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цв. Караянчева: Много е трудно да бъдеш мандатоносител
Цв. Караянчева: Много е трудно да бъдеш мандатоносител
От специалния ни пратеник: Според букмейкърите Поли ще е в челната тройка
От специалния ни пратеник: Според букмейкърите Поли ще е в челната тройка