САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Благотворителен търг за младежи от комплекса за социални услуги в Кюстендил

Търг с благотворителна цел организира днес, на Празника на черешата, общината в Кюстендил, за да зарадва младежите от Центъра за настаняване от семеен тип към комплекса за социални услуги в града. За Великден БНТ организира истински цветен празник за децата от комплекса, които, заедно с художника Иван Яхнаджиев създадоха общи уникални картини.

от Елица Иванова
17:00, 25.06.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Творбите, създадени от децата бяха дарени на общината в Кюстендил. Днес тя организира търг с благотворителна цел. Интересът към произведенията беше наистина голям.

- Най-вече че подкрепяме благородната инициатива на децата и фактически по този начин са избрали да набират средства за техни нужди. Те са уникални самите картини... Доведох малката си дъщеричка да си избере и тя се впечатли много.

- Много е хубава и красива и по мой си вкус...

Картините направени от всичките 18 младежи в комплекса, повечето от които с тежка умствена изостаналост. Младежите показаха усет като истински художници и най-много се радваха, че са оценени и разбрани.

Силвия Янакиева - управител на Центъра за настаняване от семеен тип към комплекса за социални услуги в Кюстендил: Идеята е да бъдат продадени и с тях да бъде подпомогнат центъра. Засега търга върви много добре и смятам, че ще си продадем всички картини.

От центъра казаха, че се надяват със събраните средства да купят уреди за кинезитерапия, каквито в комплекса няма, за да може да се работи по-интензивно с младежите.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Седем души загинаха при нападение срещу хотел в Могадишу
Седем души загинаха при нападение срещу хотел в Могадишу
​Звезден гастрол на сцената на Софийската опера и балет
​Звезден гастрол на сцената на Софийската опера и балет