НОВИНИ

​Звезден гастрол на сцената на Софийската опера и балет

Първите солисти на Болшой театър в Москва Юлия Степанова и Александр Волчков са у нас, за два спектакъла на абсолютната емблема на руската класика - балета "Лебедово езеро". Двамата млади солисти танцуват във всички големи постановки на една от най-престижните балетни трупи в света. У нас те ще зарадват балетните почитатели с два спектакъла - тази и утре вечер.

Миглена Стойчева
от Миглена Стойчева
16:37, 25.06.2016
Чете се за: 00:47 мин.
Още

Макар да идват от една от най -престижните балетни трупи в света Юлия и Александър със сигурност имат своите вълнения преди излизането пред българската публика. В Русия те танцуват Лебедово езеро в редакцията на великия Юрий Григорович, а в София постановката е в друга хореографска версия. И това изисква от солистите да положат допълнителни усилия, за да променят някои детайли в изпълнението си.

Юлия Степанова - прима балерина: Основните епизоди в Лебедово езеро по цял свят са едни и същи или поне доста си приличат. Но тук имате някои откъсчета, които трябваше да науча специално. Дажи пристигнах няколко дни по-рано, за да уточня всичко с трупата, да пробвам местата с останалите артисти. И всъщност доста ми хареса вашата редакция.

Юлия Степанова е в състава на Болшой театър само от година, преди това обаче е танцувала в другата равна по престиж балетна трупа в Русия - на Мариинския театър в Сапкт Петербург. Избрала да се премести заради шанса да танцува повече и да получава по-често централни партии.

Не крие, че в началото се притеснявала да смени театъра заради сътресенията около ръководството на балета на Болшой театър и слуховете за лоша атмосфера между артистите. Сега обаче е доволна, че е избрала да работи в Москва, защото усеща, че работата ѝ в залата не остава незабелязана.И вече има първите си централни партии, изтанцувани на една от най-емблематичите за балетното изкуство сцени - тази на Болшой театър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Благотворителен търг за младежи от комплекса за социални услуги в Кюстендил
Благотворителен търг за младежи от комплекса за социални услуги в Кюстендил
Tурнето на Aerosmith през 2017 г.  ще бъде прощалното на групата
Tурнето на Aerosmith през 2017 г. ще бъде прощалното на групата