НОВИНИ

"Българската Коледа" дари нова апаратура на две специализирани болници

"Българската Коледа" дари робот за рехабилитация на ръка на филиала в Банкя и успоредка, която помага за прохождането на деца с церебрална парализа на филиала в Момин проход.

Альоша Шаламанов
от Альоша Шаламанов
20:20, 06.12.2018
Чете се за: 00:52 мин.
Българската Коледа

Детското отделение на клиниката за рехабилитация в Момин проход е като втори дом за много пациенти с церебрална парализа. 13-годишният Ерол се лекува тук от 2007 година. А "Българската Коледа" поема част от процедурите.

Асие - майка на Ерол: Доста пари си се харчат, като си се стои постоянно. Вървят си по много пари. Пък това ни е от голям плюс. Иначе по-малко време ще стои, като няма човек възможност, само клинични пътеки ще ползваме. За да има ефект, трябва да има и постоянство.

След 11 години рехабилитация, физиотерапия и операции, Ерол прави първите си стъпки с проходилка.

Асие - майка на Ерол: За тяхната диагноза е постижение това за децата. Като виждаме, че има ефект и вече човек се обнадеждава.

Задачата на терапевтите е да изправят на крака малките пациенти. А "Българската Коледа" дарява нова апаратура. От миналия месец отделението разполага със съвременна успоредка, която помага при прохождането на децата.

Валентин Котларов - рехабилитатор "СБР-НК", филиал Момин проход: Да могат хубаво да преместват крачетата, да правят хубава крачка, да се задържат. Като можем да тренираме с една ръка, с две ръце. Ако не е "Българската Коледа", просто много е трудно да екипираме. Така "Българската Коледа" е дарила на отделението и робот, който помага на децата да се научат да ходят.
Йорданка Велева - кинезитерапевт "СБР-НК", филиал Момин проход: Искаме да благодарим за всички уреди и пособия, които ни дарихте. Те ни направиха процеса, рехабилитациония по-лесен, по-ефективен и по интересен.

В отделението по рехабилитация разчитат, че и следващата година ще получат нова апаратура от "Българската Коледа".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Матроси от Военноморската база приготвиха Никулденски рибен курбан в Бургас
Матроси от Военноморската база приготвиха Никулденски рибен курбан в Бургас
Над 400 унгарски медии се обединяват в конгломерат
Над 400 унгарски медии се обединяват в конгломерат