НОВИНИ

Продължават разпитите по корупционната схема в КАТ-Благоевград

И днес продължават разпитите на свидетели по случая с корупционната схема в Пътна полиция-Благоевград. Все още не е ясно кога ще бъдат внесени исканията за разглеждане на мерките за неотклонение на задържаните, тъй като продължават процесуално-следствените действия. Заради подкупи за бърза регистрация и избор на номера на автомобили, вчера беше задържан началникът на Пътната полиция в града - инспектор Данаил Стоицов, двама служители и още двама души, които са извън системата на МВР.

bnt avatar logo
от Миглена Медарова
11:56, 23.05.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

До момента са разпитани близо 30 свидетели по случая с обвинените в корупция служители на Пътна полиция в Благоевград. Засега е установено със сигурност, че посредници са плащали на инспектор Стоицов между 50 и 100 лева върху държавната такса за регистрация на автомобил и избор на номер. За редовни клиенти е имало отстъпка.

Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор: Ако се съберат обосновани доказателства мярката няма как да не е задържане под стража - към този час доказателствата сочат трайна престъпна група, която съществува необезпокоявани.

При вчерашната акция 13 екипа следователи са извършили множество претърсвания и огледи на служебни помещения и домове. Установени са големи суми пари във фирмите, които са регистрирали автомобилите. В касата, която се намира в кабинета на инспектор Стоицов беше открита сумата от 5 300 лева, както и незаконно притежаван пистолет „Макаров".

Предполага се, че парите са именно от подкупите, които е получавал началникът за извършване на услугата, каза още говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отрицателни са алкохолните проби и на двамата шофьори от инцидента на Тракия
Отрицателни са алкохолните проби и на двамата шофьори от инцидента на "Тракия"
Премиерът Борисов потвърди за интерес към рестарта на АЕЦ Белене
Премиерът Борисов потвърди за интерес към рестарта на АЕЦ "Белене"