НОВИНИ

Все повече магазини за дрехи втора употреба в Благоевград

Все повече магазини за дрехи втора употреба отварят врати в Благоевград. В областния център вече има над десет обекта, а броят им се увеличава и в малките населени места в региона. Пред магазините често се забелязват и опашки от чакащи хора, най-вече в дните, когато има ново зареждане.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Станислава Николова
11:00, 23.05.2018
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Магазините втора употреба привличат хората с ниските цени и разнообразните стоки, повечето от които маркови. От тях пазаруват не само жени, но и много мъже.

Манол Стоянов: „Българина все повече обеднява, ножицата между бедния и богатия все повече се увеличава, така че хората търсят все пак някакъв начин да се облекат, да се обуят и да носят свестни сравнително неща. А истината е, че в тези second hand магазини понякога стоката е много по качествена от новата китайска продукция.„

Повечето магазини в града зареждат нова стока всяка седмица.Вносът им е най-вече от Холандия, Гърция и Франция.

Елена Илиева – продавач консултант: „Пристига специално във вакуумирани чували поставени в кашони с парообработка. Във всеки кашон стоката е описана и по какъв начин е обработена, така че тя се излага директно. Сгъната е по специален начин, не се налага гладене или каквото и да е допълнително. Излага се и се предлага на клиентите в един чудесен вид.”

Продавачите съветват при закупуване на стока тя да мине първо през дезинфекция и силен перилен препарат. Също така да се избягва пазаруването на бельо втора употреба, включително и чорапи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кмет построи параклис в двора си за всички свои съселяни
Кмет построи параклис в двора си за всички свои съселяни
Не достигат акушерки във Варна
Не достигат акушерки във Варна