НОВИНИ

Ремонт в района на Дунав мост облекчава трафика

Започна дългоочакваният ремонт в района на Дунав мост при Русе, като целта е да се облекчи трафика на граничния пункт. Очаква се строителните дейности да приключат есента. Дотогава трасе „Изток” ще бъде затворено и превозните средства ще преминават в двете посоки само през старото трасе „Запад".

БНТ2-Русе
от БНТ2-Русе Андрей Кючуков
11:00, 23.05.2018
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Дори и след пускането в експлоатация на Дунав мост при Видин – Калафат, съоръжението при Русе остава основна връзка между България и Румъния. В празничните дни през него преминават до 30 хиляди леки коли, а опашките от тежкотоварни камиони са ежедневие.

Веселин Генов: "Лично аз всяка седмица поне по два пъти минавам оттук. Возим от България за Румъния стока и понякога се налага наистина много да се чака."
Пенчо Гатев: "Почти няма ден да не се чака. Някои път се получават опашки и по 5 и по 6 километра."

Започналият от Агенция „Пътна инфраструктура” ремонт ще разшири пътя от кръговото кръстовище при граничния пункт към Силистра.

Галин Григоров - областен управител на област Русе: „Трябва да се изместят трасетата на електропроводи и водопроводи, които ще отнемат време. Проблемът не е единствено в асфалтирането на този участък.”

До приключването на ремонтните дейности ще се използва старата организация за движение на превозните средства през трасе „Запад”. От Митница Русе увериха, че на пункта работят всички гишета. Въпреки това колоната от тирове стига до съседния град Мартен.

Галин Григоров - областен управител на област Русе: „Всички вие знаете, че самото съоръжение – настоящият мост има само 2 ленти на движение и пропускливостта на моста е само в едната посока. След като преминат тежкотоварните автомобили посока България, след това се пускат посока Румъния.”

Според областния управител Галин Григоров единственият вариант за окончателното решение на проблема е изграждането на втори мост при Русе - Гюргево.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Не достигат акушерки във Варна
Не достигат акушерки във Варна
Паралелка за дуално обучение по полиграфия откриват в Пловдив
Паралелка за дуално обучение по полиграфия откриват в Пловдив