Йорданка Фандъкова: 16% от отпадъците се депонират, при 100% преди години

Изнасят се неверни данни по отношение на инсталацията за битови отпадъци. Тя е подкрепена от ЕК още от 2012 г., разработваме този проект няколко години, работи се от една от най-големите компании в тази сфера, грижата за околната среда е изключителна наша грижа. Във Виена има 4 подобни инсталации, дори в самия център на града, като е туристическа атракция там. Това заяви в "Денят започва" кметът на София Йорданка Фандъкова.

от БНТ
08:29, 23.05.2018
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Заводът на Яна, в него се отделя всичко, което може да се отдели, в момента депонираме 16% от отпадъците, при 100% само преди няколко години, допълни Фандъкова.

Инвестициите в образованието, в училища и детски градини, са абсолютен приоритет. Резултатите са показателни - поставихме нуждата от строителство на детски градини, вече построихме 92 нови сгради, увеличихме местата с над 16 000, каза още столичният кмет.

По думите ѝ тази година ще бъдат готови още три нови детски градини. В предучилищното образование достигнахме обхват на 98% от децата. В много райони има свободни места, затова сега се съсредоточаваме в отделни райони, в които няма училища и детски градини.

В навечерието на 24 май е важно да мога да кажа, че инвестираме в строенето и обновяването на училища, заяви Фандъкова и допълни, че 17 училища и детски градини тази година предстои да бъдат модернизирани.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Пристанищни експерти обсъждат новия път на коприната във Варна
Пристанищни експерти обсъждат новия път на коприната във Варна
Автобус и ТИР катастрофираха на АМ Тракия
Автобус и ТИР катастрофираха на АМ "Тракия"