НОВИНИ

Границата на ГКПП-Кулата е блокирана и от двете страни

Затяга се двойната блокада на българо-гръцката граница. През граничните пунктове Кулата, Илинден, Капитан Петко войвода и Маказа не преминават никакви превозни средства. Единственият вариант за нашите шофьори да се приберат в България, е да минат през Македония. Българските превозвачи са категорични, че докато гърците не премахнат блокадата, те няма да отстъпят.

bnt avatar logo
от Слави Илиев
11:55, 18.02.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Границата с Гърция е блокирана от снощи и от двете страни, съобщава кореспондентът на "По света и у нас" в района Слави Илиев. От гръцка страна са гръцките фермери, а от българска - българските шофьори и превозвачи. Към пункта пътуват представители на БЧК, които ще раздадат храна и вода на около 500 шофьори и превозвачи.

Осигурени са и микробуси, които превозват шофьори от границата към България, за да си закупят храна и вода.

Вчера транспортният министър Московски се срещна с представителят на Гърция, но разговорите не доведоха до нищо.Ето как коментира ситуацията той:

"Това е безобразие, просто не може да се търпи повече. След като искат да е така, тогава няма да има граници. Който иска да ходи в Гърция на туризъм, да си измисля други маршрути. Тези три гранични пункта към Гърция няма да работят и толкова. Преките загуби са от порядъка на 300-400 хиляди евро на ден, но със сигурност косвените загуби са огромни за икономиката и за съпътстващия бизнес."

Шофьорите са категорични, че ще издържат, колкото е нужно, дори да останат и до Великден.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът е поискал прекратяване на още 3 обществени поръчки
Премиерът е поискал прекратяване на още 3 обществени поръчки
Изграждат център за върхови постижения в Пловдив
Изграждат център за върхови постижения в Пловдив