НОВИНИ

БНТ е носител на годишната награда на Националния борд по туризъм

Българската национална телевизия е носител на годишната награда на Националния борд по туризъм за електронна медия с най-голям принос в развитието на туризма у нас. В Деня на будителите, Националният борд раздаде награди в 15 категории на организации и общини с постижения в този бранш.

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
20:41, 01.11.2018
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Това са първите награди, които бордът връчва за 12 годишната си история. Сред мотивите БНТ да получи годишната награда са, че тя е единствената национална телевизия със специализирано предаване за туризъм.

На тържествената церемония директорът на БНТ Константин Каменаров получи специален плакет с вградена в него монета от времето на траките, на която е изобразена роза-символ на България.

Константин Каменаров - ген. директор на Българската национална телевизия: Честит празник на всички. Истински щастлив съм, когато видя хора и случки, които произвеждат смисъл. Абсолютно сигурен съм, че присъствам на такова нещо. Благодаря ви!

Награждаването беше част от конференция за Дигиталната трансформация в туризма. Интернет все повече се превръща в основен канал за организиране на пътуванията.

Министърът на туризма Николина Ангелкова посочи, че през миналата година половината от туристите в Европа са използвали интернет, за да организират ваканцията си, а до две години този процент ще се увеличи на 60.

Ресорното министерство ще е първото, което ще въведе за бизнеса възможност освен електронния подпис да използва и т. нар. лицево разпознаване. То ще съкрати в пъти времето за извършване на административни услуги, като предприемачът ще използва единствено мобилния си телефон.

Николина Ангелкова - министър на туризма: Вие поставяте телефона пред лицето си и в рамките на 3 секунди, устройството ви сканира и впоследствие ви разпознава. Вашите данни светкавично се попълват.

Как реално ще работи услугата ще бъде демонстрирано в средата на ноември в Министерството на културата. Очакванията са през следващите няколко години използването на мобилните устройства да има такова приложение в бранша, както интернет през последните 20 години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проф. Минко Балкански е Будител на годината 2018
Проф. Минко Балкански е "Будител на годината" 2018
Румен Радев: Единението е всенародно усилие в името на високи цели
Румен Радев: Единението е всенародно усилие в името на високи цели