НОВИНИ

БНТ с отличия от осмите Награди за телевизионна журналистика „Свети Влас“

Тази вечер няколко колеги на БНТ грабнаха призовете на Осмите награди за телевизионна журналистика в Свети Влас.

bnt avatar logo
от БНТ
21:35, 02.06.2018 (обновена)
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Бойко Василев - водещият на „Панорама“, спечели голямата награда. Тя му беше връчена символично от Иван Гарелов.

Бойко Василев, водещ на „Панорама“: Ние сме в една от малкото професии от българи за българи. Нашата професия, която работи с нашия, български език, не е конвертируема в нито една точка на света. И върху нас тежи огромната отговорност каква България създаваме, какъв език говорим, какви ценности проповядваме... Въобще проповядваме ли много, изкушаваме ли се от ролята си на някакви ментори, или гледаме да стигнем до истината?

Специалната награда отиде при колегите от предаването „Денят започва с култура“. Отличието се връчва за оригинални идеи и индивидуално присъствие.

Преди събитието се проведе и традиционната годишна обзорна дискусия, на която беше обсъдена телевизионната продукция през годината и проблемите на журналистиката. На Деня на Ботев журналистите поднесоха и венци пред берелефа на Христо Ботев. Участваха и оркестърът на ВМС и командващият Военноморска база Бургас.

Досега "ГОЛЯМАТА награда" са печелили и Иво Никодимов, Мартин Карбовски и Миролюба Бенатова, Добрина Чешмеджиева, Елена Йончева, Емил Кошлуков, Диана Найденова. Носители на "Специалната награда" са били "История. BG", Тома Томов, Нери Терзиева, репортерите на "Господари на ефира", Десислава Ризова, "БНТ такси" и Росен Цветков.

Организатор на наградите е сдружение „Кръг 11“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Американският министър на търговията пристигна за преговори в Китай
Американският министър на търговията пристигна за преговори в Китай
Пловдивската езикова гимназия чества 60-ия си юбилей
Пловдивската езикова гимназия чества 60-ия си юбилей