НОВИНИ

БНТ1 ще предава на живо кралската сватба на годината

Бъдете със специалното студио „Кралската сватба“ в събота (19 май) от 13:55 часа по БНТ 1!Водещи ще са Милена Цветанска и Георги Любенов.

bnt avatar logo
от БНТ
13:19, 16.05.2018
Чете се за: 00:56 мин.
Още

На 19 май БНТ1 ще отведе телевизионните зрителите във Великобритания, за да проследят на живо събитието на годината в кралската фамилия - брачната церемония на актрисата Меган Маркъл и принц Хари. Тя ще се състои в параклиса „Сейнт Джордж“ в двореца Уиндзор, а традиционната тържествена обиколка с кралската карета ще бъде из улиците на градчето.

Журналистите Милена Цветанска и Георги Любенов са водещи на специалното студио „Кралската сватба“, което ще започне в 13:55 часа. Подробности за церемонията и изискванията на протокола ще бъдат обсъдени с експерта в тази област Мария Конакчиев, а детайлите в облеклото и стила на високопоставените гости ще следи главният дизайнер на БНТ Ина Асса. Бляскавото събитие ще бъде разгледано и в контекста на помрачените политически перспективи за Великобритания с политолога Ана Динкова и ПР специалиста Любомир Аламанов. Разговорът в студиото ще бъде допълнен с малко известните факти около дългоочакваното светско събитие от преводача Сабрина Хил и главния редактор на сп. „Hello“ Инес Павлова.

В специално интервю от Лондон, световноизвестният български цигулар Васко Василев ще разкаже за своите срещи с членове на кралското семейство и защо хората днес все още имат нужда да вярват в приказки. Един от най-успелите журналисти във Великобритания, работил дълги години за ВВС, българинът Огнян Бойчев също ще се включи на живо от английската столица с разказ за британците, които се готвят за Брекзит, докато празнуват кралската сватба.

Водещите на специалното студио ще припомнят на зрителите невероятната история на крал Едуард VIII, който абдикира в името на любовта си към американката Уолис Симпсън. Обществената телевизия ще покаже и кои са другите жени без кралска кръв, подобно на Меган Маркъл, които са ставали част от благороднически фамилии.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парламентът прие промени в Закона за радиото и телевизията
Парламентът прие промени в Закона за радиото и телевизията
Правителството предлага рестарт на проекта АЕЦ Белене
Правителството предлага рестарт на проекта АЕЦ "Белене"