НОВИНИ

В Бобовдол винаги гласуват на избори

Бобов дол е един от градовете в България където повечето от жителите работят на едно място - в случая в околните мини. Именно затова мястото е известно със своите изключително дисциплинирани жители, които отиват до урната независимо от всичко. Няколко часа преди изборния ден, екипът ни провери доколко жителите на града са наясно с правата си и знаят ли какво произтича от задължителното гласуване.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
18:12, 05.11.2016
Чете се за: 00:45 мин.
У нас
бобовдол винаги гласуват избори

В Бобов дол ще гласуват малко над 5000 души. По-голяма част от населението работи в съседните мини и ТЕЦ. Ето защо основната грижа на хората, които срещнахме е именно застрашения им поминък и забавените заплати. Тези теми изместват бъдещите избори.

"Само да обещават и като минат изборите, и после си продължава пак същото."

"Тука нашата система е такава - като поведе някой хорото и всички тръгват по него и всеки вика давай, така е."

"А много хора изобщо не искат да гласуват. Казват, че не искат, но ходят, защото утре трябва да имат очи пред следващия шеф на партия, кмет, ръководител, началник и т.н."

"Там у парламента убиха и стимула на хората и всичко."

Не всички обаче са толкова скептични, а напротив - осъзнават тежестта на собствения си избор и се готвят да упражнят правото си на глас.

"По принцип си гласуваме винаги когато има избори."

"Изобщо не ме притеснява, че е задължително, ще гласувам разбира се."

"Ще има санкции, но точно какво е, никой не може да каже - аз мисля да гласувам, нали президента си е за нас, пък нататък каквото дойде."

В града ще има 8 изборни секции плюс една мобилна за хората, които не могат да стигнат до урната. Екип от наблюдатели ще следи през цялото време как се провежда вота и дали има нарушения. Бюлетините и списъците ще бъдат изпратени за преброяване в съседния Кюстендил.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
11 станаха жертвите на атентата в Диарбекир
11 станаха жертвите на атентата в Диарбекир
Десет тела бяха намерени в гумена лодка край бреговете на Либия
Десет тела бяха намерени в гумена лодка край бреговете на Либия