Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Бойко Борисов възмутен от свалянето на протестния билборд на полицаите

Истински възмутен съм от това, което е направила една частна фирма и са свалили билборда за протеста на полицаите. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание във връзка с протестен билборд на полицаите, който се появи в София. Утре ще се видя с тях, но това, което съм разпоредил на Лиляна Павлова, е колкото искат билбордове от рекламата, която имаме за председателството, да им се предостави, защото не ни пречат, каза Борисов.

от БГНЕС
11:23, 10.01.2018
Чете се за: 01:01 мин.
У нас
бойко борисов възмутен свалянето протестния билборд полицаите

"Ние в момента ще започнем да разглеждаме бюджета на ЕС за следващия период и когато защитаваме особено кохезионната политика, искам да знаят колко са заплатите и пенсиите в България. Така, че не само, че не сме в колизия с техния протест, 55 млн. изплатихме повече на МВР, 100 млн. повече за армията, двойно увеличение на учителските заплати, 15 млн. допълнително за БАН, 10 млн. и сграда за СУ. Това са обществени пари и мисля, че с колегите се опитваме да ги слагаме на най-правилните места. Безспорно искаме да увеличим на всички доходите, но увеличихме и пенсиите“, посочи Бойко Борисов.

„Вчера имахме КСНС и исканията на военните са за няколко милиарда - от 3 млрд лв. на горе, най-вероятно ще излязат 4-5 млрд. накрая. Председателството е на България нито е мое, нито е на правителството. Всички билбордове да се дадат, който каквото лошо има да каже, там може да го сложи и да си каже. Няма да рекламираме България, а всеки, каквото иска да сложи. Предоставете им ги, за да знаем, че максимум добре ще се покажем. В края на краищата ще покажем това, което сме“, коментира още премиерът Бойко Борисов.

„Мисля, че бързо се забрави колко милиарди изплатихме за Белене, колко милиарди изплатихме за американските централи, за КТБ. Огромни пари, а тази година, никога толкова пари в бюджетите на министерствата, научните институции, университетите, защото сега ще дойде и УНСС с поне 1,8 млн. лв. искане за новата сграда. Ще им ги предоставим“, каза Борисов.

От друга страна той обяви, че днес в 15.30 часа прокуратурата и МВР ще дадат брифинг за шесторното убийство в Нови Искър. „Днес прокуратурата заедно с МВР в 15.30 часа ще даде, максимално съм ги помолил, детайлите за шесторното убийство, по цялата технология. От МВР се справиха прекрасно и такива приказки, които се говорят, не им отива на експертите в кавички, защото почти всички са служили при мен и около мен, и им знам качествата“, каза още Борисов.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Работници от Кораборемонтния завод Терем - Флотски Арсенал излязоха на протест
Работници от Кораборемонтния завод "Терем - Флотски Арсенал" излязоха на протест
Захари Бахаров и Весела Бабинова главни герои в новия сериал на БНТ
Захари Бахаров и Весела Бабинова главни герои в новия сериал на БНТ