НОВИНИ

Борисов излезе с официална позиция за липсата на обща декларация след КСНС

Премиерът не говори след заседанието на Консултативния съвет на тема корупция. Той направи това по-късно в Министерския съвет. Според Бойко Борисов предложеното на съвета е предизборен подарък за БСП. Вижте подробностите от Надежда Василева.

Надежда Василева
от Надежда Василева
20:13, 08.04.2019
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Премиерът Бойко Борисов излезе с остра реакция в специално изялвние в МС след думите на Румен Радев и Корнелия Нинова. Заяви, че не е очаквал подобно поведение и че всички членове са били против приемане на общо становище след КСНС.

Борисов отхвърли твърденията на лидера на левицата за кражби на милиарди левове, както и че има брутално бранене на статуквото. Премиерът дори заяви, че е готов да жертва още един министър - Николина Ангелкова, ако се докаже, че има нарушения.

Бойко Борисов, министър председател: Заради "Апартаментгейт" без да са се произнесли институциите, коя друга партия го е правила, кой друг, председател на парламентарна група, депутати, колко си заминаха, министър, заместник-министри, сега се проверява от прокуратура и другият министър ще си отиде, ако има нарушения.
Обаче къде е заровено кучето! Да има нов закон за КПКОНПИ и шефът да се назначава от президента. Сега като чух и видях какъв предизборен подарък искаха да им направят, ми стана ясно и като гледах как се споглеждат Корнелия Нинова и Иво Христов! Нов закон за КОНПИ - да видим недъзите в този, ако има такива неща да влязат в парламента и да ги решат. Вие си седите и си почивате, и ни възлагате работи като чираци да приемаме нов закон.
Няма да се вкарвам в теми, свързани с апартаменти, извън ГЕРБ. Тези, които в ГЕРБ имаше съмнения... г-жа Цачева дори не й позволих да се върне в НС, затова, че си е избрала апартамент на изкоп. Нека другите партии и институции да решават за себе си. Понеже не бях гледал "Панорама", ми казаха - Цветанов казал - няма кой да го накаже. Първо може да го накаже Господ, хората, мога да го накажа и аз.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма засилен миграционен натиск към България от Гърция
Няма засилен миграционен натиск към България от Гърция
Мая Манолова призова ЕП да подкрепи правила срещу двойните стандарти на храните
Мая Манолова призова ЕП да подкрепи правила срещу двойните стандарти на храните