НОВИНИ

Борисов: Магистралата между Варна и Търговище ще е готова до октомври догодина

До октомври догодина автомагистрала "Хемус" между Варна и Търговище ще е готова, което ще съкрати пътуването до София с около час. Това съобщи във Варна премиерът Бойко Борисов.

bnt avatar logo
от БНТ
16:02, 21.05.2019
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Заедно с финансовия министър Владислав Горанов и вицепремиера Томислав Дончев, Борисов посети новостроящия се храм "Свети Прокопий Варненски", за довършването на който правителството ще отпусне 1 млн. лв.

Премиерът подчерта, че автомагистрала "Хемус" ще бъде завършена до 2022 г, а средствата за изграждането й са напълно осигурени.

Бойко Борисов - министър-председател: Парите са на 100% осигурени в отделна сметка, плащаме веднага щом се извърши дейността, така че в рамките на 3 до 4 години най-тежките участъци, имам предвид между Търново и Търговище, има там какво да се прави повече, по-тежко е като участък, равните места ще ги изкараме по-бързо. Oктомври, ноември догодина до Търговище ще е готово и ще дойде между Севлиево и Плевен. По другите участъци вече се работи, говорим за готова. Между Търново и Търговище в момента я проектират, защото се оказа, че няма никакъв проект, защото никой не е правил сметка да прави магистрала "Хемус", никой.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕК създава въздушен флот за борба с пожарите
ЕК създава въздушен флот за борба с пожарите
МВР разширява периметъра на издирването на Стоян Зайков от Костенец
МВР разширява периметъра на издирването на Стоян Зайков от Костенец