НОВИНИ

Борисов за ремонтите на АМ „Тракия”: На практика се правят нови мостове

На път за икономическия форум в Пловдив министър-председателят Бойко Борисов инспектира ремонта на трите виадукта на магистрала „Тракия". Заместник-строителинят министър Николай Нанков увери премиера, че ще се спазят пусковите срокове и до началото на юли движението по мостовете ще бъде възстановено.

Николай Минков
от Николай Минков
13:01, 26.06.2019
Чете се за: 00:55 мин.
У нас
борисов ремонтите тракия практика правят мостове

В инспекцията участваха вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

„На практика се правят нови мостове", заяви премиерът Борисов след като строителните екипи му разказаха за хода на дейностите, съобщиха от правителствената пресслужба.

Заместник-министър Нанков увери министър-председателя, че ще бъдат спазени определените срокове за завършване на ремонтите на трите съоръжения.

Движението по виадукта при 20-ия км ще се възстанови на 30 юни, по съоръжението при 13-ия км – на 1 юли, а по това при 15-ия км – на 2 юли.

„Каква строителна армия", отбеляза премиерът Борисов при инспекцията, а работниците заявиха, че такива ремонти по виадуктите не са правени.

;

Премиерът отиде при строителите, за да провери как върви ремонтът на виадуктите при 13-ия, 15-ия и 20-ия километър на "Тракия".

Бойко Борисов- министър-председател: Гледай каква армия е надолу. Колко години не е правен ремонт тук? Ако е било лесно, да го бяха направили. Kолко години не е правен тоя ремонт?
;

Премиерът попита какво точно се прави и по основите на виадуктите.

Бойко Борисов: А отдолу нали всичко се облича - лагери, земетръсни шайби, всичко ново? На практика - нови мостове!

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков обясни, че до момента е положена изравнителна армирана стоманобетонова плоча над съществуващата и нова асфалтобетонова настилка. Монтирани са нови фуги, отводнителна система и хидроизолация.

Николай Нанков - зам.-министър на регионалното развитие: Оградите са монтирани, парапетите се монтират в момента, тротоарните конзоли са готови.

Нанков се ангажира, че между 30 юни и 2 ри юли движението по трите виадукта ще бъде пуснато поетапно. След това започва ремонт на други 10 пътни мостове по магистралите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КФН изпрати на прокуратурата и ДАНС доклад по проверката на „Еврохолд”
КФН изпрати на прокуратурата и ДАНС доклад по проверката на „Еврохолд”
Отпускат се 250 965 лв. за стипендии на ученици за спортни успехи
Отпускат се 250 965 лв. за стипендии на ученици за спортни успехи