САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Борисов: Над 200 училища в цялата страна се ремонтират основно

Над 200 училища в цялата страна се ремонтират основно. Едновременно с пътищата, мислим и за поколенията - да бъдат добре образовани, здрави и силни, заяви министър-председателят Бойко Борисов в Търговище.

от БНТ
13:25, 16.08.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
борисов 200 училища цялата страна ремонтират основно

Премиерът е инспектирал ремонтните дейности на ОУ "Христо Ботев". Обектът се изпълнява по финансиран от Оперативна програма "Региони в растеж" проект за обновяване на образователна инфраструктура, информира пресслужбата на кабинета.

Премиерът е изтъкнал, че в момента се работи по училища, които не са ремонтирани откакто са построени, строят се и детски градини.

"Усещам голям подем в хората, които виждат, че се полагат големи усилия по тези теми", е добавил Борисов.

Министър-председателят е отбелязал и подкрепата, която държавата е осигурила за ремонта на тренировъчния спортен комплекс в Търговище. Целево са били отпуснати 850 000 лева. Сградата е строена в периода 1968 - 1975 г. и досега не е правен основен ремонт. В нея тренират над 450 деца и младежи.

Попитан от медиите кое е предизвикателството пред правителството в момента, премиерът е отбелязал:

"Опозицията най-малко ни притеснява, защото им давахме на няколко пъти властта, видяхме колко могат. Това упражнение го минахме два пъти, не виждам смисъл да се прави пак". Борисов е обърнал внимание на ситуацията в съседни на България страни.

"Ако имаме глави на раменете си, като политическа класа, като институции, трябва да сме много единни и да използваме това време България да изпревари всички в региона. Това и правим", е казал министър-председателят.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
На живо по БНТ1: Реваншът Копенхаген - ЦСКА в Лига Европа
На живо по БНТ1: Реваншът Копенхаген - ЦСКА в Лига Европа
Разследването срещу бившия шеф на АПИ Лазар Лазаров се връща в прокуратурата
Разследването срещу бившия шеф на АПИ Лазар Лазаров се връща в прокуратурата