НОВИНИ

Борисов: Обществото очаква справедливост от магистратите

Обществото очаква от магистратите справедливост. Това заяви премиерът Борисов, който днес инспектира новата сграда на Софийския районен съд заедно с правосъдния министър Цецка Цачева. Премиерът посочи също, че очаква на заседанието на Консултативния съвет при президента да бъде обсъден и въпросът за модернизацията на армията.

bnt avatar logo
от БНТ
18:45, 26.05.2017
Чете се за: 01:03 мин.
У нас

Премиерът предпочете да акцентира върху очакванията на обществото за работата на магистратите, а не върху скандалите, свързани със съдебната власт. Борисов заяви, че не е визирал конкретен магистрат с изказването си, че политически партии се прилепят като кърлежи към висши представители на съдебната власт.

Бойко Борисов - министър-председател: "Като са кърлежи какво да кажа - затова не искам да ги има. Аз говоря за бърз съдебен процес, максимално добри условия на работа на съдии и прокурори, вие ме връщате да говоря за Лозан Панов. Толкова хубави неща правим в днешния ден. Моят призив е и към съдиите, и към прокурорите. Обществото очаква от тях бързи съдебни процеси и справедливост. Колкото по-малко им се месим - обръщам се към всички политици".

След края на съдебната ваканция, от есента районният съд и прокуратура предстои да се преместят в ремонтираната сграда на така нареченото Военно НДК.

Стефан Милев - и.ф.председател на СРС: "От стъпването на съда и прокуратурата в тази сграда ще се вдигне и самочувствието на колегите".
Цецка Цачева - министър на правосъдието: "И се надяваме не само чрез служителите на главна дирекция Охрана, но и работещите тук да я пазят, защото е нещо уникално не само за България, уверявам ви".

Ден, след като президентът критикува управляващите за смяната на позицията за модернизация на армията, Борисов заяви, че самолетите не са най-важните и че сухопътните войски и флотът са в окаяно състояние.

"Самолетите трябва да са последни. Ще купуваме когато станем готови. Тази армия само от изтребители ли се състои? Преди една година президентът Радев като командващ на ВВС казваше, че МИГ-овете трябва да се ремонтират, защото могат да карат до 2028 година. Военният министър още не ми е докладвал как за 1 месец избраха Грипените, след като бяха сменени всички военни експерти".

Борисов посочи, че ще бъдат вложени 15 000 000 лева за оборудване на завода "Авионамс", където ще бъдат правени ремонтите на военни самолети и хеликоптери.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За първи път дават антипаркинг елементи по програма Зелена София
За първи път дават антипаркинг елементи по програма "Зелена София"
След изказването на Путин - каква е истината за славянската писменост? (обзор)
След изказването на Путин - каква е истината за славянската писменост? (обзор)