НОВИНИ

Приключва ремонтът на тротоари в центъра на София

Продължават ремонтите на тротоарите в центъра на София. От началото на пролетта са подновени плочките на пешеходната част на над 20 улици, като част от програмата на Столичната община за реконструкция на пешеходните площи. Предстоят ремонти на улиците „Николай Ракитин“, „Искър“, „Методи Андонов“, както някои учатъци в квартлаите „Надежда“ и „Студентски“. Наш екип провери на място до къде са стигнали ремонтните работи на улиците "Шандор Петьофи" и "Княз Борис Първи".

БНТ2-София
от БНТ2-София Карина Караньотова
17:41, 26.05.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Ремонтът на тротоарите на улиците "Шандор Петьофи" и "Княз Борис Първи" е почти завършен. Майсторите разказват за многобройни проблеми при извършването му и липсата на съдействие от живеещите в района. Ядосват се, че нагли шофьори разбили току-що наредените плочки.

Броени дни след ремонта на тротоара на "Княз Борис Първи", колите започват да паркират върху него. Тези антипаркинг колчета преустановяват практиката.

Реджеп Кючук, майстор
"Взеха да се качват, ние отидохме като хората да им кажем, те взеха да ни обиждат."

Шахтите и пампите също са подменени, но настилката на самата улица си остава старата - с дупки и неравности. Жителите на квартала се радват, че ремонтират пешеходните им зони, но напомнят, че все още в квартала има тротаори, които не са ремонтирани от 80-те години на миналия век.

Реджеп Кючук, майстор
"Естествено, че съм доволен, само че пред нас не ремонтират."

"Къде сте?"

Реджеп Кючук, майстор
"На Цар Асен, тротоарът е ремонтиран последно за 1300-годишнината."

За да се запазят ремонтираните настилки, е необходимо от Общината да сложат антипаркинг колчета и на другия ремонтиран тротоар на ул. „Шандор Петьофи“, казват още майсторите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Марк Зукърбърг получи почетна диплома от Харвард
Марк Зукърбърг получи почетна диплома от Харвард
Най-кратката среща на върха на НАТО (обзор)
Най-кратката среща на върха на НАТО (обзор)