НОВИНИ

Борисов: Предстои тежък съдебен процес след толкова жертви в Хитрино

До този момент няма информация за намерени още жертви в Хитрино, заяви премиерът в оставка Бойко Борисов след заседанието на кризисния щаб. В момента текат процесуално-следствени действия, предстои тежък съдебен процес след толкова жертви и разрушения и пари, който ще се дадат, каза още Борисов. Той помоли медиите до утре в 10 сутринта, да не безпокоят службите, които работят. Обясни, че на всички жители от селото е оказана адекватна грижа. Благодари и на жителите от близките села, че настанили голяма част от пострадалите.

Диана Тодорова
от Диана Тодорова
20:20, 10.12.2016
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Иначе процесът по охлаждане на цистерните ще продължи и през нощта до утре сутринта.

14 души от евакуираните не са при роднини, те са настанени в кризисен център в Шумен. Ако има някой без жилище, имаме готовност веднага да дадем фургони или да преместим хората на друго място, каза Борисов.

Правителството в оставка има готовност, след като се направи оценка на щетите, да вдигне бюджета община Хитрино или да ѝ отпусне целева помощ.

Категорично не е имало закъснение на пожарните екипи от 1 час, каза гл.комисар Николай Николов - директор на ГД "Пожарна безопасност". По думите му екипите са дошли на мястото на инцидента в рамките 17-18 минути.


Гледайте цялото изказване на Борисов след заседанието на кризисния щаб във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Каква е обстановката в Македония ден преди предсрочните парламентарни избори
Каква е обстановката в Македония ден преди предсрочните парламентарни избори
Как е станал взривът в село Хитрино (възстановка)
Как е станал взривът в село Хитрино (възстановка)