НОВИНИ

Днес официално беше открит зимния сезон в Пампорово

Много музика, настроение и най-вече сняг по пистите посрещнаха запалените скиори. По традиция лифтовете работеха безплатно за всички гости на курорта. Новината за скиорите този сезон е, че с една лифт карта ще могат да ползват две ски зони - тази в Пампорово и Мечи чал над Чепеларе.

bnt avatar logo
от В. Петкова
19:50, 10.12.2016
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Още от сутринта стотици любители на белите спортове изпълниха пистите в Пампорово и пред лифтовете традиционно се извиха опашки.

В момента в Пампорово работят 9 писти, снежната покривка е 50 сантиметра. От този сезон скиорите ще могат с една лифт карта да ползват две ски зони - тази в Пампорово и на Мечи чал.

Зимният сезон в Пампорово-Мечи чал стартира със снежни писти и безплатни лифтове. А до 19 декември скиорите могат да ползват специални отстъпки.

Пампорово си остава предпочитания от българите курорт за семейна почивка. Увеличават се и гостите от чужбина, а прогнозите на Министерството на туризма са за ръст от 5 до 7 процента на чуждестранните туристи.

Николина Ангелкова, министър на туризма в оставка: Тук за курорта Пампорово най-голям ръст има от Турция отново в рамките на 30-40 процента.

Туристите посетили България до края на годината ще надхвърлят 8 милиона, допълни Ангелкова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От първо лице: Беше като взрив на атомна бомба. Небето беше все едно е ден
От първо лице: Беше като взрив на атомна бомба. Небето беше все едно е ден
 Хуан Мануел Сантос получи Нобелова награда за мир
Хуан Мануел Сантос получи Нобелова награда за мир