НОВИНИ

10 къщи ще бъдат построени безвъзмездно в Хитрино, обещаха строители

Премиерът Борисов дойде днес в Хитрино с представители на Камарата на строителите в България, които заявиха, че ще отпуснат средства и ще съдействат с архитекти и строители, за да помогнат при възстановяването на къщите. 10 къщи ще бъдат възстановени безвъзмездно. Борисов заяви, че приоритетът му е по-най-бърз начин да бъдат върнати хората в родното си село и по тази причина не коментира политическата новина от деня - приемането на мандата от Реформаторския блок.

Цвета Младенова
от Цвета Младенова
15:57, 13.12.2016
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

5 милиона има вече по сметката на Хитрино и още 5 млн. се очакват, свързани със социалните действия. Кметът на Хитрино се ангажира да бъде гарант за правилното разпределения на парите, за да няма злоупотреби.

инж. Николай Станков, председател на Камарата на строителите в България: - Ние, заедно с държавата ще се включим във възстановителните процедури. Днес имахме извънредно изпълнително бюро, взехме някои решения. Едно от тях е, много наши колеги ще се включат - 10 къщи ще бъдат построени от наши колеги, членове на камарата безвъзмездно.
Бойко Борисов, министър-председател в оставка: В момента, в който имах разговор с главния прокурор, той е в Шумен, иска лично да прегледа книжата и документите, за да ни каже кога можем да вдигнем цистерните. Бяхме долу, в момента площадките са готови, крановете са там, гондолите са там и чакаме разрешение.

Конкретика, кога хората могат да се приберат в домовете си, няма. Всичко е свързано с разследването и когато се вземе решение районът да бъде разчистен от тежките цистерни, ще започне поетапното връщане на хората по домовете им.

Преди малко в Кризисния щаб край Хитрино пристигнаха прокурорите Румяна Арнаудова и Борислав Сарафов, които ще имат разговори с представители на щаба по детайли от разследването.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Агенцията по безопасност на храните започна проверки в Банско
Агенцията по безопасност на храните започна проверки в Банско
Високата скорост е водещата версия за инцидента в Хитрино
Високата скорост е водещата версия за инцидента в Хитрино