НОВИНИ

Борисов в Малта: ​Победата на ГЕРБ има голямо значение за външните граници на ЕС

Победата на ГЕРБ има голямо значение за Европа и нейните външни граници, каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на форум на ЕНП в Малта.Той определи ЕС като най-доброто място за живеене и отбеляза, че победата на изборите е победа и за ЕНП над партията на европейските социалисти на Сергей Станишев.

bnt avatar logo
от БНТ
20:26, 29.03.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас
Бойко Борисов, председател на ГЕРБ: Тази победа е много важна, понеже за 4 път, това са 4 парламентарни избори, ЕНП побеждава партията на европейските социалисти на Станишев и неговата партия. Така че само преди няколко дена ЕНП е победила лидера на европейските социалисти, затова ви благодаря и мисля, че сме се справили добре в условията на много тежка обстановка.

Борисов открои и важното положение на страната ни като външна граница:

Бойко Борисов, председател на ГЕРБ: От едната страна на България е Черно море и Крим, от другата е Истанбул от третата е Скопие, където дълго време не може да се създаде правителство и Косово. Затова считам, че победата на ГЕРБ има голямо значение за Европа и нейните външни граници.

Председателят на ГЕРБ определи Европа като дом и най-хубавото място за живеене в света.

Бойко Борисов, председател на ГЕРБ: Европа се справи изключително добре с икономическата криза. Мисля, че е много важно, ние сме на границата с Турция и Черно море, имахме най-добре защитена граница, но при влизане в ЕС трябваше да я махнем, сега благодарение на европейските финанси отново я имам. Но нека мигрантите да ги държим далеч, бежанците нека да минават легално през пропускателните пунктове. Ние сме силна страна, препотвърдихме своето управление чрез изборите.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Задействането на Брекзит предизвика противоречиви реакции на Острова
​Задействането на Брекзит предизвика противоречиви реакции на Острова
Модерни предложения за ловци и риболовци на изложение в Пловдив
Модерни предложения за ловци и риболовци на изложение в Пловдив