НОВИНИ

БСП е подала сигнал за конфликт на интереси на шефката на СЗОК

Информация изнесе Христо Проданов , който е депутат от София, по време на парламентарния контрол в последния петък от работата на НС. Той подаде сигнал до здравния министър за конфликт на интереси на директора на Столичната здравноосигурителна каса Биляна Пенева – Стоянова.

bnt avatar logo
от БГНЕС
14:44, 04.08.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
бсп подала сигнал конфликт интереси шефката сзок

Това стана ясно по време на брифинг на Корнелия Нинова, председател на БСП и на депутата Жельо Бойчев.

Жельо Бойчев поясни, че става въпрос за едно неизпълнено решение на Надзорния съвет на НЗОК, което е за отстраняване на директорката на Столичната здравна каса Биляна Пенева – Стоянова. Това решение не е било изпълнено от вече бившия шеф на НЗОК повече от една година.

Дъщерята на шефката на СЗОК е назначена за директор на информационни технологии в болница „Св. София“, като такава е представлявала болницата пред здравната каса. Един вид майката като директор на касата е пускала проверки на дъщеря си, заяви Бойчев. Той подчерта, че „това няма как да бъде редно“.

Специализираното звено „Антикорупция” при Софийска градска прокуратура (СГП) привлече днес в качеството на обвиняема Биляна Пенева-Стоянова за три случая, в които е упражнила принуда спрямо служители касата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
16 миньори липсват след наводнение в диамантена мина на „Алроса”
16 миньори липсват след наводнение в диамантена мина на „Алроса”
150 килограма канабис иззеха служители на РУ-Карнобат
150 килограма канабис иззеха служители на РУ-Карнобат