НОВИНИ

БСП и АБВ с първа среща за общ кандидат-президент

На първата среща между БСП и АБВ за общ кандидат-президент не са обсъждани конкретни имена. Преговорите ще продължат следващата седмица. По думите на Георги Първанов дали АБВ ще подкрепи единната кандидатура, ще зависи и от конкретните кандидати. Вижте прякото включване на Вера Александрова в "По света и у нас" в 18:00 ч.!

Вера Александрова
от Вера Александрова
16:04, 12.07.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Двете партии са си поставили обща цел - да променят модела на президентската институция, наложен от ГЕРБ. Тяхната оценка е, че този модел е пълен провал. Президентът, според левите, трябва да води балансирана външна политика, да обединява нацията и да има социална чувствителност към проблемите на българите.

Корнелия Нинова - председател на БСП - лява България: Целта, която си поставяме, е да променим модела в президентската институция, наложен от ПП ГЕРБ. Да променим съдържанието, което ГЕРБ. Средството за постигане на тази цел е да спечелим президентските избори и тръгваме с такава воля за победа на президентските избори, за да реализираме целта си.
Георги Първанов - лидер на АБВ: Не е въпросът да постигнем компромис, важно е да стигнем до номинацията на силна, убедителна печеливша, изибраема кандидатура. Защото ние можем да постигнем какъвто и да е компромис и да компрометираме идеята за лявото и ляво-центристкото единство. Ние ще търсим кандидат ,който не просто да бъде избираем, в когото хората да припознаят солидния, авторитетния държавен глава - президент, от който да се гордеят, а не да се срамуват.

Татяна Дончева - лидер на "Движение 21": Това е дългосрочна задача. ГЕРБ и моделът олицетворяван от ГЕРБ не може да бъде премахнат с един замах. Това ще изисква борба няколко години и тази борба не може да бъде водена от мними, бутафорни и декоративни фигури. С това трябва да бъдат ангажирани истински политици, с дух и сърце, които знаят, че влизат в ада. Казано с една дума - в ада.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Швайнщайгер и Иванович се ожениха във Венеция (СНИМКИ)
Швайнщайгер и Иванович се ожениха във Венеция (СНИМКИ)
Омбудсманът организира 11 приемни в Монтанско
Омбудсманът организира 11 приемни в Монтанско